vineri, 8 februarie 2008

Premiile Darwin

Premiile Darwin 2007

Premiile Darwin îi comemorează pe cei care au îmbunătăţit patrimoniul genetic al omenirii prin autoînlăturarea accidentală din rândurile ei.

Iată cele mai stupide morţi

A murit după ce şi-a făcut clismă cu alcool.

Un alcoolic care a părăsit această lume după ce a făcut clismă cu lichior a câştigat Premiul Darwin 2007.

Câştigătorul, un texan de 58 de ani, nu putea consuma alcool pe calea normală, întrucât avea probleme medicale la gât. Prin urmare, el s-a gândit să încerce să se îmbete “bând” pe partea cealaltă. Clisma cu 1,5 litri de lichior i-a asigurat instant un loc în Paradisul Beţivilor.

Câştigătorii la categoria Double Darwin au fost doi americani căsătoriţi din South Caroline, ambii în vârstă de 21 de ani, găsiţi dezbrăcaţi şi morţi pe stradă. Iniţial, poliţiştii n-au ştiut cauza morţii, până când au găsit două seturi de haine pe acoperişul unei clădiri din apropiere… în formă de piramidă.

Anchetatorii au stabilit că cei doi îndrăgostiţi au vrut să facă dragoste pe acoperişul clădirii însă nu au luat în calcul gradul mare de înclinare al acestuia, astfel că au alunecat şi s-au zdrobit de caldarâm. Printre cei care au primit menţiuni speciale s-au aflat:

- Un german care s-a electrocutat când a încercat să scape de cârtiţe băgând fire electrice în pământ şi conectându-le apoi la o sursă de curent de mare putere.
- Un american care a fost strivit după ce a încercat să demonteze un hambar. El a dat drumul drujbei sale şi a început să taie la baza hambarului, cauzând prăbuşirea întregii structuri.
- Un alt american care a vrut să arate prietenilor că poate să stea pe linia de cale ferată până în ultima clipă, înainte de a fi lovit de tren. Din nefericire pentru el a câştigat trenul…
- Un pasionat de computere care a murit după ce şi-a condus maşina şi a lucrat la laptop în acelaşi timp.

Premiile Darwin 2006

Premiile Darwin sunt acordate (postmortem, cu mici exceptii) persoanelor cu un coeficient de inteligenta atat de scazut incat au reusit sa se auto-elimine involuntar (prin sinucidere sau autocastrare) din lantul evolutionist - contribuind astfel la imbunatatirea zestrei genetice a speciei umane.

Cazuri celebre sunt cele ale croatului care a incercat sa desfaca o grenada folosind o drujba, a americancei incercand bungee-jumping cu o coarda prea lunga, sau a teroristilor care nu au luat in calcul trecerea la ora de vara cand au detonat o bomba - cu un premiu special acordat unui hot care a ascuns in pantaloni crabii furati dintr-un supermarket.

De curand au fost anuntate premiile pentru anul ce s-a incheiat - premiul 1 a fost decernat unui pacient ce a reusit sa-si dea foc dupa ce a fost impachetat cu parafina.

Pe 15 February 2005 un taran din Zimbabwe si-a castigat dreptul de a fi laureat al Premiilor Darwin. Suparat ca elefantii ii calcau proprietatea, a incercat sa se lupte cu ei, insa fireste ca n-a izbutit sa-i sperie. Era atat de mic de statura incat animalele ar fi putut sa-i scuipe cu trompa seminte de eucalipt in cap, asta in cazul in care ar fi vrut si daca sunt seminte de eucalipt pe acolo. Omul nu s-a lasat asa usor. A gasit pe camp cinci mine antipersonal, pe care avea de gand sa le arunce in elefanti. Pana sa ajunga la ei, acestea au explodat in masina de teren, cu tot cu cabina, si fireste, cu tot cu el.
Pe 12 februarie 2003, trei talhari inarmaĹŁi cu cutite de uns painea cu margarina au incercat sa jefuiasca un abator. Din pacate pentru ei nu au facut fata satarelor cu care macelarii au contracarat atacul.

Anul trecut un sarb a primit doar o mentiune, ceea ce arata ca desteptaciunea nu l-a ucis. E singura victima din Serbia a valurilor tsunami din Oceanul Indian. Danilo Petrovic era la el acasa, in fotoliu, se uita in tihna la televizor, cu mainile pe burta, cu berea langa. Cand a vazut stirea despre prapad, n-a mai auzit bine unde anume se petrece, a crezut ca valurile vor ajunge la el in oras, in sudul Serbiei. Disperat a incercat sa fuga, sa nu-l prinda apa in apartament, sarind pe fereastra de la etajul doi. Si-a rupt cam tot ce era legat de trunchi. Fiind in ghips pe patul de spital, si-a chemat avocatul intentionand sa dea in judecata prezentatoarea, pentru ca nu a spus clar si raspicat ca India este in Asia si nu in Europa.


Inca cateva luate de pe blogul:

http://www.alsosprachzamolxis.com/2009/01/top-20-premii-darwin-2008.html

5. Un Ceh cu greutate-n aur (8 Martie, Cehia) - 7.7 (5872 voturi)

Otelul este valoros, in special cel de calitate folosit in cabluri. Cei care cumpara fier vechi nu pun intrebari si platesc in numerar. Un lift folosind astfel de cabluri se gaseste intr-un siloz inalt din Zatec, la 40 de mile Nord-Veste de Praga. Cablul era prins bine la un capat, celalalt disparand undeva in sus. Omul nostru s-a chinuit mult sa-l taie si-n final a reusit. In acel moment, contragreutatea a-nceput sa se miste in jos silentios, accelerand pana a ajuns la capat. R.I.P.

4. Pinul – un rafinat, iubeste casa - 7.8 (7699 voturi)

Un grup de 3 soldati ce tocmai isi terminasera stagiul de pregatire au decis sa celebreze impreuna cu bunica unuia dintre ei. Aceasta i-ambaiat si le-a dat bomboane, si-apoi, ca orice bunca moderna, a plecat la lucru, lasandu-i singuri acasa. Indulciti, cei trei au decis sa-i taie unul din cei 3 pini ce-i stateau in fata casei, umbrind-o. Si-au facut curaj cu o lada de bere. Pentru a nu lasa pinul de 35 de metri sa cada pe casa, l-au legat cu o sfoara, suindu-se pe pinii din extreme. In timp ce cei doi au ramas cu sfoara legata de ei, al 3-lea a taiat pinul din mijloc cu drujba. Pinul din mijloc a cazut departe de casa, dar in cadere, i-a tarat pe cei doi legati prin crengile celorlalti doi pini, izbindu-i de pamant intr-un final apoteotic.

3. Boroboata bumerang (16 Iulie, Italia) - 7.8 (4360 voturi)

Compania de telefoane lucra la “inmormantarea” cablurilor de telefon. In acest scop, intr-o arie rurala, slab populata, sapau un sant pe juma’ de drum, deviau traficul prin semne de avertizare, ingropau cablul, astupau groapa, si-apoi faceau acelasi lucru cu cealalta jumatate de drum. Doi lucratori si-au gasit obstescul sfarsit intrand in plina viteza cu pick-up truck-ul in sant. CSI a confirmat ca cei doi erau manga si mergeau cu viteza mare. Au confirmat de asemenea ca tot ei, mai devreme, mutasera semnalul luminos de avertizare pe jumatatea nesapata a soselei; apoi, probabil, fie uitasera, fie au crezut ca alcoolul da aripi.

2. Veatza ca un Porsche - 7.9 (5677 voturi)

Gerhard Adolf Zeitler Plattner, posesorul de 68 de ani al unui Porsche Cayenne si-al unui penis invers proportional – cum se-ntampla de-obicei – statea la coada la un semafor. Inaintea semaforului se afla o trecere de cale ferata. Gerhard a avut ghinionul sa fie prins intre bariere, in timp ce astepta la coada, neavand rabdare sa astepte sa poata traversa calea ferata fara sa ramana acolo. Cand s-a prins ca masina sa este complet imobilizata si ca un tren se-apropie, s-a dat jos si-anceput sa alerge spre tren, falfaind din maini ca pasarea Kiwi in speranta ca va determina trenul sa se opreasca iar el isi va lua zborul in caz de neoprire. S-a bucurat de un succes partial, masina sa fiind in final mai putin distrusa decat el insusi. Impulsul invinge intotdeauna.

1. Preotul (im)balonat (20 Aprilie, Brazilia, Atlantic) - 8.9 (15367 voturi)

In 1982 un tip numiat Larry a atasat 45 de baloane meteorologice cu Helium la scaunul sau de plastic, si-a luat merinde si-a taiat ata. In loc sa pluteasca vesel deasupra LA-ului, baloanele l-au urcat la o inaltime de 5000 de metri deasupra nivelului marii, in culoarele liniilor aeriene. Larry a supravietuit in mod miraculos. Nu si un preot catolic, Adelir Antonio de Carli de 41 de ani. Acesta a-ncercat sa foloseasca dita’i aglomerarea de baloane de petrecere cu Helium, in incercarea de a stabili un nou record mondial pentru a face publicitate planului sau de a construi un loc de odihna spiritual si asexual pentru soferii de TIR-uri. Preotul a luat o gramada de precautii: un costum special de supravietuire, un scaun plutitor, un telefon satelit si un GPS. A facut insa o greseala fatala: n-a-nvatat sa foloseasca GPS-ul. Dac-ar fi avut nevasta, poate ca ea ar fi citit instructiunile pentru el, dar, dupa cum se stie, preotii catolici fac un juramant de burlacie. Cand vantul s-a schimbat si l-a trimis spre mare, el n-a sarit cu parasuta, desi ar fi putut-o face usor, preferand sa se roage. Nici un miracol nu s-a produs, asa ca eventual a sunat (dupa vreo 19 ore) la paza de coasta. Din pacate, nu a putut da pozitia exacta intrucat bateria telefonului satelit s-a consumat in timp ce el incerca fara succes sa manevreze GPS-ul. Cateva zile mai tarziu, bucatele de baloane au inceput sa apara pe tarm, si eventual si corpul sau a confirmat ca si el, precum Elvis, a parasit cladirea.


2009

DOUBLE DIP (2009 Castigator - 7.4, 2074 voturi)

Pentru prima dată, o femeie - Da, un membru al sexului mai precaut - a ajuns în Topul candidaţilor la Premiile Darwin! 2009 antepenultimul castigator este o femeie din Carolina de Nord care a sărit într-un pârâu umflat pentru a-si salva de la înec... motoreta. D-ra T. isi luase motoreta cu doi ani in urma, cand permisul i-a fost ridicat in urma unei condamnari pentru condus masina sub influenta.

La 3 iunie, Greensboro fusese inundat şi multe maşini erau blocate pe drumurile. Rosanne T., 50, sărit pe motoreta şi a condus-o la magazinul din colt unde "poate a avut o bere", dupa cum spune mama ei, careia Rosanne i-a spus la telefon "motoreta mea are două roţi de cauciuc, mamă, voi fi în regulă". Doamna T au isi luase motoreta cu 2 ani în urmă, după ce si-a pierdut dreptul de a conduce masini in urma unei condamnare de betie la volan. Drumurile erau blocate, dar ea a condus pe langa politisti, cazand cu promptitudine în pârâul umflat. Ofiţerul a salvat-o, dar ea a sarit din nou, nemaiaparand nicicand. Mama sa a crezut că era motoreta de vina: "Ea a iubit acest lucru."

Murind pe el (2009 castigator - 7.8, 247 voturi)

Am fost toţi în situatia lui, abia asteptand sa se opreasca masina sa ne usuram fluierand la marginea drumului. La urma urmei, "Nu cumperi bere, doar o-nchiriezi." Dorind să dea bere la gard în timp ce era blocat în trafic, Shawn M a ieşit din maşină acea funesta zi de 12 aprilie 2008 lângă Pompano Beach, Florida. A purces apoi să sara peste zidul scund de beton, căzind apoi 65 de metri. Masina era oprita pe un pasaj suspendat de cale ferata. "Shawn nu-si castiga existenta facand prea multe. El se baza in principal pe sarmul personal, ca taica-s'u",a explicat mama lui. Uită-te înainte de scurgere!

Datoria strivitoare (2009 Darwin Laureat - 7.7, 202 voturi)

Şi câştigătorul este ... decedat! Oraşul Dinant, Belgia pe 26 septembrie este fundalul acestui rar, dublu Premiu Darwin care implică doi spărgători de bancă în încercarea de a face o retragere considerabila de la un bancomat. Supraestimand cantitatea de dinamită necesara, ei de fapt au demolat întreaga clădire a băncii şi au pierit în eveniment. În retrospectiv, un card de debit ar fi fost mai sigur.

Preot isi viziteaza seful (2008 Darwin, castigatorul de atribuire)

În cele din urmă, am anunţat retroactiv un nou Laureat Darwin din 2008, postat prea târziu pentru a câştiga topul anului trecut. Este vorba despre povestea cea mai populara a anului 2008, iubita de milioane de fani, care prezintă cazul ridicol al Preotului Balonat, Adelir Antonio. A vrut să faca publicitate planului său de a construi popasuri spirituale de odihnă, fara curve, unde şoferii de camioane sa se poata opri, aşa că a încercat să stabilească un record pentru zbor cu un ciorchine de baloane. Deşi el a impachetat un costum de supravieţuire, a folosit un scaun plutitor, a avut un telefon prin satelit şi sistem GPS şi s-ar fi putut paraşuta în timp ce era inca deasupra pamantului, el nu a reuşit să stabilească un nou record, intrucat trebuie să supravieţuiesti pentru a fi luat în considerare. S-ar fi putut paraşuta în timp ce era deasupra unui teren, dar nu a făcut-o. A sunat în cele din urmă de Garda de coastă, dar telefonul său mobil a murit în timp ce el gadila unitatea GPS. Asta a patit si el, probabil, la scurt timp după.

Aproape castigatori..

Desi alte povesti par sa fi intrunit un numar mai mare de voturi, editoarea premiilor nu le-a pare sa le fi acordat suficienta importanta..

Sparkleberry Lane 7.8 (297 voturi) 31 iulie, Carolina de Sud

De 23 de ani, James T si-a pictat auriu fata cu spray pentru a jefui un magazin. A murit de la toxicitatea vopselii.

Dreptate si Putere! 7.7 (2136 voturi) 27 iunie, New York (poveste posibil urbana)

Miecyskaw Mil, 64, supărat ca a ramas fara curent, a decis să taie o linie de inalta tensiune cu un fierastrau circular. Poliţia şi pompierii au încercat să-l oprească, dar el a "câştigat".

Pipi-n Tennessee 7.7 (736 voturi) la mijlocul anilor '80, Universitatea de Stat din Tennessee de Mijloc

Un băiat tânăr si beat patrunde într-o instalaţie electrică şi văzând un cuib de viespi agăţat de un transformator, s-a urcat pe partea de sus a acesteia şi pisat. (povestea este posibil urbana)

Ucigasul durerii 7.6 (574 voturi) 26 octombrie 17 - Minnesota

Lucas William Stenning, 32, a evitat înregistrarea -necesara pentru infractorii periculosi- sărind dintr-un vehicul aflat în mişcare şi murind. A încercat sa obţina spitalizare pentru analgezice.

Trifecta Electra 7.4 (995 voturi) 12 octombrie, Florida

Un cuplu din Palm Bay şi fiul lor de 15 ani au instalat antena unui aparat radio amatori într-o seară şi au lovit o linie de înaltă tensiune ce se afla deasupra lor.

Baba Neaga 7.3 (2313 voturi) Mai 30, Louisiana

Tamera B, 22 de ani, i-a reprosat prietenului ca nu conduce suficient de rapid, asa ca a deschis uşa şi a scos piciorul în timp ce vehiculul se deplasa pe autostrada la viteză normală.

Umezirea Saltelei 6.5 (307 voturi) 27 octombrie, Arkansas

Devan LeAnn, 31 de ani, a decis să "plutească" pe un lac in expansiune pe o saltea de paie, "disparand din campul vizual" la scurt timp după aceea.

Norocul Prostului 6.5 (566 voturi) 5 februarie, India

Pravin Kuse a visat că o oală de aur este îngropata sub casa sa, o clădire veche, abandonata de 100 de ani. A săpat in timp indelungat un tunel de 15 de metri care a cedat în cele din urmă, îngropându-l de viu.

Ultimul stinge luminaaaaaa 6.2 (1578 voturi) 5 septembrie, Oregon

Jake, 18 ani, s-a dus în jos pe Şaua Muntelui într-o "alunecare controlată". Corpul lui a ajuns la odihnă într-o viroaga abrupta 300 de metri mai jos.

A pierdut (dar nu pierduta de) autobuz 6.2 (280 voturi) 13 august, Quebec

O femeie de 24 de ani a încercat să convinga un autobuz pe care tocmai il pierduse sa se opreasca sărind într-o zonă interzisă a terminalului si facand semne. Nu a reuşit.

Collateral Damage 5.6 (2462 voturi) 30 aprilie, York, UK

Un bărbat de 41 de ani a încercat să demoleze o gradina mare din cărămida şi a expirat sub o placa de ciment.

Peștera Penibilei Putty 5.5 (385 voturi)

Apărută în lut moale maro, aceasta peșteră naturala formata termic este de 1400 de metri lungime. John J, un speolog veteran, a intrat într-o cavitate strâmtă cu capul înainte şi nu a mai ieşit, în ciuda celor 137 de oameni care au încercat să-l salveze. A murit după 27 de ore dureroase.

Mai multe despre premiile Darwin gasiti aici

Niciun comentariu: